nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

. Berdoalah, nescaya Allah mendengarMu .

Ya Rabbi, moga ujian ini menjadikan aku insan yg lebih bertaqwa terhadapMu 

Subhanallah, wahai ALLAH,
SesungguhNya Hidupku & Matiku hanya untuk Allah

“Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah bahawa Dia menciptakan isteri-isteri bagimu dari kalangan kamu sendiri supaya kamu dapat hidup tenang bersama mereka dan diadakanNya cinta kasih sayang antara kamu. Sungguh, dalam yang demikian ada tanda-tanda bagi orang yang menggunakan fikiran”.

"Ya Allah, temukanlah jodoh ku bersama mereka yang soleh/solehah agar aku juga dapat berubah menjadi seorang yang soleh/solehah sepertinya.."


Ya Allah..
Yang membolak-balikkan hati kami.. Selama ini aku tidak pernah
menemui cinta yg tulus, namun ku berharap, andai suatu hari cinta itu hadir
menyapaku, aku tidak akan kehilangan Engkau ..

Ya Allah..
Selama ini aku hanya berharap, semoga dapat mencintai orang
yang memiliki cinta luar biasa pada-Mu..
namun andai sebaliknya Engkau kurniakan padaku, berikan aku kekuatan menjalankan amanah dariMu untuk membimbingnya satu ketika nanti.

Ya Allah..
Selama ini aku juga berharap, semoga akan dicintai oleh orang
yang dapat mengarahkanku menuju keredhaan-Mu..
namun andai sebaliknya redhakanlah hatiku kerna Engkau lebih mengetahui apa yg Engkau rancang kepada kami

Pintaku Ya Allah..
Izinkan aku memiliki rasa ini hingga ia menjadi indah di dada
kami, tanpa menghilangkan rasa cinta kami pada-Mu..
semoga cinta ini suci hingga keakhir nyawa kami, insyaAllah

“Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepadaMu cintaMu dan cinta orang-orang yang mencintaiMu dan aku memohon kepadaMu perbuatan yang dapat mengantarku kepada cintaMu. Ya Allah, jadikanlah cintaMu lebih kucintai daripada diriku dan keluargaku serta air dingin.”  (HR Tirmidzi 3412)

"Sesungguhnya serahkanlah masamu untuk Allah, 
pasti Allah akan aturkan masamu sebaik mungkin"
"Serahkan juga cintamu hanya untuk Allah, 
pasti diberikan cintamu kepada pemiliknya sebenar"
.

" ya Allah ya Rahman ya Rahim"
.sesungguhnya hanya kepadaMu aku bertawakkal. 





Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh.
moga segalanya istiqamah, insyaAllah,


Allahua'lam, ma'assalamah . 

11 ulasan:

♥‿♥ Taufiq ♥ Sarah ♥‿♥ berkata...

Salam. Na!!! Nice blog. x follow blog ra pon nah! heee. Btw, moga ketemu jodoh dengan lelaki yang soleh! "LELAKI YANG SOLEH HANYA BUAT WANITA YANG SOLEHAH". Besar tu tanggungjawab wanita yang nak punya lelaki yang soleh. Ra sndiri yang dah walimah pun.. Masing2 sedang mempertingkatkan KE'SOLEH'HAN & KE'SOLEHAH'HAN. Hii. Selamat beristiqamah dalam penulisan di blog ya. Semoga Allah memberkati setiapa apa yang kita lakukan. Wallahu'allam. Sayang na!!! Muahxzzz! Miss u. Salam. Pye..♥

Anna Aziz berkata...

wsslm ra... syukran ra.. na hrp semuanya istiqamah.. ra doakan na dpt someone yg btl2 boleh bimbing na ea.. sorg yg x kenal erti putus asa.. na x hrp kan dy bg na kemewahan cukup ketulusan dy cintakan na kerana Allah insyyaAllah. na syg ra. rendu sgt :) wsslm alaik.

_virus s0pan_ berkata...

Assalamualaikum w.b.t

Anna aziz~..perkongsian yang menusuk kalbu..

apa2 pun,ni ada hamba tapau drpd blog shabt 15 community..http://lautanrabbani.blogspot.com/2010/12/jom-bersihkan-hati.html..tajuk dia JOM BERSIHKAN HATI...he3,moga Allah kurniakan na seorang putera yang mengasii na seadanya,bukanlah harta benda yang dipandangnya..Bukan kecantikkan yang bakal hilang dek meningkatkatnya usia..tapi,yang dipandang adalah agama dan akhlakmu yang mengamit jiwanya..Semoga kita bersama2 dalam dakwa ini dan jauh dr bisikan syaitan laknatullah ke arah penzinaan..

salam bahagia~
mode:rindukan na..huhu

Anna Aziz berkata...

wsslm ruziah,insyaAllah. hehe. na pn rendu jgk :( entah bila lagi kita semua akn ditemukan kan. moga satu hari nnt insyaAllah ada jodoh kita jumpa k. okey thanks bg libk tu. na nk tgk. hehe. insyaAllah kita doakan semua kwn kwn mendapat pelrindungan Allah, insyaAllah. amin.

aleen aiden berkata...

amin.. ^_^

Anna Aziz berkata...

amin :)

~ Pelaut Rabbani ~ berkata...

salam alaik,
saya senang dgn blog ini.
sebab -
1. blog ini mempertemukan saya dgn blog fiqralurve92.
2. pengisian yg ceria dan berstrategi
3. ada gaya dan seni yg tersendiri
4. ia berkisar islamic santai
5. berharap agar blog ini bermanfaat utk semua satu hari nnt. Amin

tahniah. berharap agar dpt menjejak lg ke laman ini.

dan last, mohon utk linkkn blog ini di Lautan Rabbani. syukran.(",)

~ Pelaut Rabbani ~

Anna Aziz berkata...

wsslm alaik,
syukran kerana menyinggah di blog ana,
ana dah ke link blog anta,
insyaAllah, moga perkongsian kita beroleh manfaat,
:)

~ Pelaut Rabbani ~ berkata...

kenyataan ana -
" mohon utk linkkn blog ini di Lautan Rabbani",

maksudnya nk minta izin utk letakkan link blog "Awankecil" di blog ana.

penjelasan andai enti tersalah faham. hehe. (",)

wafa zinnirah92 berkata...

salam ziarah untuk kali pertama...

Subhanallah, suka perkongsian diatas..
Kita mestilah bersungguh2 dalam BERDOA..
Bukan hanya sekadar MEMBACA DOA..

Jika dilihat, ada perbezaan antara BERDOA dengan MEMBACA DOA.. ^_^

Fatin harap ana faham apa yang fatin cakap=)

p/s: Fatin dah follow sini, jom ziarah blog fatin plak.. Dulu masa kat matri x sempat rapat dengan ana.. ana pindah cepat sangat..
X pelah, kita rapat di alam maya ini..
Moga terus istiqamah dlm penulisan ini. ^^

~permata yang dicari~

Anna Aziz berkata...

pelaut rabbani : ouh, silakan saudara, tafaddal.. :) berukhwah kerana Allah insyaAllah ..

waafazinnirah : ni fatin yg mana ye ? maafkan anna ? insyaAllah anna fhm apa yg fatin maksudkan, moga hati kita memahami setiap apa yg kita kongsikan.. anna singgah ke blog fatin dah, alahmdulillah, moga terus dalam jalan dakwah