nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

menjadi 'ibu' kepada adik2.

..al-kesah yg sangat sudeyy..

hari ni hari rabu bersamaan 19hb Oktober 2011
so, hari lah mak n ayh berangkat ke Mekah.
so, hari ni lah bermula episod episod sudey kitorang adik bradik. :')
tadi pagi kul3 semua org bgn dah siap2 untuk anta mak n ayh ke masjid Jln Diary Ipoh.
sampai je dpn pintu rumah, didahului dgn ayh 'Ketua Keluarga'
dengan lafaz lafaz doa yg menyayat hati, belum anta pegy lg air mata mleleh sudaa. * oh mmg aku x kuat *
bole puak pastu ayh hulur angpau " duit raya haji " sbb dorg xdpt smbut skali nnt. * bertambah banjir lahai *
sebelum gerak ge masjid tu singgah sat kat mamak dgn sedara handai, dorang mkn2. tapi aku tak. takde slera hmm...oke fine, tbe2 dalam sedar x sedar lepak kt kedai, PAKSU aku cakap dah kul4 so we have to go right now.......hmm, okey, let's go...
*************************************
okey then, tunggu punya tunggu, bas lambat smp, aku lega, biar la lama2 sikit baru smpai.
berat rasa nak lps mak ayh pegi :(
okey now dah pukul 4.15 ... aku pun xtaw aku still nak kejut 'dia' utk dtg hantar parents pegy mekah.
call punya call finally dy angkat. *sigh* lega actually . then moto dia pulak mmb guna so xle dtg 
* frust , tapi takpe mungkin Allah dah atur semua mcm tu, ada hikmah * 
tapi at the same time dah pukul 4.40 pun aku still tanya kwn dah balik belum.
aku pun xtw npe aku mesti harap untuk tu :') tapi elok bas datang and bertolak dah..
kwn kwn dy balek and mmg dah ta sempat pun nk dtg. masa tu aku fikir. Allah halang ke semua ni ? hmm
Allahua'lam.. DIA lebih tahu kan.. :')
***************************************
okey sambung balek * tadi iklan jap * :P
hmm. adik adik nges truk.. da la sorang nih periksa rini sian dia.. x bole betul tgk adik2 sedeh ni :(
hmm. akk janji akk jaga korang lebih dari nyawa akk sendiri ea ? jgn la sdeh lg.. nnt ayah mak balik la.. 
padahal korang nk tau ? aku ase aku nges truk jgk. kalah adik2. hehe.
smp skg pun kepala rasa sakit. bila adik nges je aku tahan.. then msuk bilik aku lak nges. haha. 
manelah tak si kwn kwn sume panggil aku dak cengeng . ngeehee.
padahal baru je naik flight nie.. belum sehari, even seminggu pun. hmmm. #sdeh balik.
cane la nak hadapi hari seterusnya.. dengan ujian ujian dari Allah yg silih berganti..
korng doakan anna kuat ea ? doakan anna x sakit2. doakan adik adik anna sihat selalu..
and yg penting doakan mak ayah anna dpt lakukan ibadah dgn tenang. insyaAllah..
****************************************

mak ayah .. nurul akan jadi 'ibu dan ayh' 
pada adik2 sebaik mungkin ..
tu janji nurul .. :) 
( family panggil nurul )  hehe

wassalam.

BERSAMBUNG~~

3 ulasan:

hashima hanif berkata...

its okay ana. as long as ana pndai jaga diri jaga adik2 ana dah lebih dari cukup tu. chill okay. insyaALLAH semuanya okay :)

Anna Aziz berkata...

insyaAllah. hope so. thanks shema :')

Linda Fuad berkata...

takper.
insyaAllah.
anna mmg seorang yang tabah.
i'm believe that.
gud luck girl !!
smile always :))