nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

Tips : Avoid Annoying People Around You

Auucakk ! hye korang .. sehad x rini ? insyaAllah sume sehad lagi ceria kan . kalau ada masalah ke ape try to be chill oke. smile. eat more sleep more hilangkan tention. haha. tapi kalau korang nak rasa best sikit meh baca entry neh sampai habis sebab malam neh anna nak kongsi tips on how to avoid annoying people around you. atau in bahasa bumiputra macamana cara kita nak elakkan dari buat orang sekeliling kita menyampah dengan kita. haa tudiaa pure perak mai. haha. yeah. itulah tajuk kita pada malam nie. agegehh ! :D

okeh meh baca meh :

1 ) Jangan Tanya Soalan Yang Sama Berulang Kali
haa. korang faham x ? certain person suke sgt tanya benda yg sama again again again. haha. gile tention kan. anna sendiri alami benda ni. tp as a human being kita kena respect semua orang right . so anna share tips ni supaya korang muhasabah diri korang ade ciri ni x ? ahak. selain tu, sometimes certain person suka duk nak cerita benda yg sama yg xde kaitan dgn kita and benda yg x munasabah. haa tu pun bole buat org annoying. haha. bukan apa certain thing kita bole cita certain part x bole so fikir2 lah k :P

2) Jangan Suka Mendesak Orang
yang ni pulak confirm sume org x suke kan ? eheh. kalau suke tu mesti ade mana2 wayer otak tercabut tu meh doktor anna nak cek. free je. hahaha! so beware dgn sikap yg mcm ni bole buat org runsing, tention, menyampah and so on dgn kita. tp anna nk ckp kita xle nyampah org nnt org pn nyampah kat kite. hee. standart lah dalam dunia ni ada dua jenis golongan manusia. FIRST. yg suka kia. 2ND. yg benci kita. so takle deny benda tu. as long korang behave and being good that's enough peduli orang kata :D

3) Jangan Cakap Lepas
ahaa.. cakap lepas ni ramai sangat orang perangai cmni kan. kadang2 dalam diri kita sendiri cmtu pun kita x sedar sebab cakap lepas ni kadang2 tu kita x sengaja pun kan. and lagi sedeh kalau org tu cakap lepas tapi dy x sdar ape dy cakap tu dah pun sakitkan hati org lain. haa. tatayoo.. hubungan sesama manusia ni kita kena jaga taww. jangan main sedap mulut je. hehehk. so kalau anna ada terlepas cakap saket hati korang anna mintak maaf zahir batin oke. ampunn ! haha

4) Jangan Gurau Tak Kena Tempat
jeng jeng jeng. bergurau ni ramai orang suka bergurau anna pun suka org bergurau buat lawak tahap MAHAraja lawak MAHArani lawak segala kan. tapi kena engat weh ! jangan duk melawak tu melalut tah bukan bukan sampai buat orang antikauuu. haha. kan sedeh anti2 ni. tak best lah. kita hidup x lama. nak happy. nk berbaik dgn sume org. kan kan ? yeah ^.^

5) Jangan Budget Bagus
feeewiiitt.. artis...jiwang siot aq tgk awie dlm sembilu~  haha.  *petikandariakubukantomboyyeee* oke back to out topic. cakap sal budget bagus neh an. tak bagus la utk kesihatan. nnt org sakit aty bunuh kita cmne. bukan x sehad dah. innalillah trus. haha. so, budget bagus ni untuk ape je sebenanya kita semua ni sama je. yg membezakan kita cuma " ilmu dan taqwa" yg kita ada yg memebezakan kita dgn org lain btl x ? kalau korang betul2 bagus sekalipun just be nice to everyone oke. so sume org akn support korang on everything yg korang buad.

Selamat baca dah ? wahh . thanks . Assalamualaikum dan Selamat Beramal :D

4 ulasan:

Siti Nur Aisyah berkata...

:) thanks!Post yang membina!

Anna Aziz berkata...

yeah ! thanks view dear ^.^

myra abdullah berkata...

thanks..bergune ni.^-^

Anna Aziz berkata...

insyaAllah kan ^.^