nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

teringin jadi model untuk bahagian MUSLIMAH takk..

hey. korang korang. mesti antara korang ramai yang berminat nak menceburkan diri dalam bidang modelling kan. Macam Anna jugak banyak peluang dapat tapi takde rezeki sebab parent Anna dah tak galakkan Anna ceburi bidang ni sangat lagi tapi insyaAllah kalau cara yang betul Anna akan bergiat aktif semula. InsyaAllah. kalau boleh nak jadi macam kak Wardina Safiyyah sambil menjadi role model dan berdakwah pada para Muslimah kat luar sana. Yela.. nak jadi model MUSLIMAH. bukan just atas nama je mestilah betul-betul ikhlas and tutup aurat kan. Tapi kebanyakkan sume tudung tak lepas dada pun singkat and sebagainya. Sebab tulah Anna ske kak Wardina sebabnyaaa.. dy adalah icon muslimah yang bagus. kan kan ? hehe. So Anna boleh suggest kat korang kat mana korang boleh apply untuk jadi model muslimah. Butttt.. makesure niat korang tu betul baik untuk berdakwah kat orang lain cara pemakaian yang betul. atleast takde dahlah dalam magazine wanita muslimah tapi x tutup aurat dengan sempurna kan. especially bahagian kaki tu ramai orang tak amek berat bahawa sebenarnya kaki kita sememangnya aurat. Apa guna tutup semua kaki tak tutup betul x ? so insyaAllah Anna doakan semua pembaca blog Anna ni sedar akan hal yang macam neh. eceh panjang berjela pulak aku melalut kan. hhee.

So, macam Anna cakap tadi Anna nak bagi korang chance apply untuk jadi model BUTIK & MAGAZINE MUSLIMAH .
FIRST : UNTUK BUTIK MAMA !
CARA CARA NAK APPLY DIA :
1 STEP : PILIH GAMBAR KORANG YANG PALING MENARIK. KALAU BOLEH BANYAK-BANYAK PUN TAKPE.
2 STEP : HANTARKAN KE EMAIL BUTIK MAMA iaitu :
modelsearch@butikmama.com.my
ini adalah model butk mama yg latest. cantikcantik kan ? aww~ ngee.
2ND UNTUK DARA.COM
UNTUK JADI MODEL DARA.COM ..
1) KORANG MESTILAH PEKA DENGAN STATUS YANG DIUPDATE OLEH DARA.COM DI FACEBOOK. LINK DY NI HAA : 
http://www.facebook.com/daradotcom
2) KORANG BOLEH DAPATKAN MAJALAH DARA.COM
INI IALAH EDISI JANUARI 2012
DALAM MAGAZINE NI ADA BORANG PENDAFTARAN UNTUK MENJADI MODEL DARA.COM DARI SITU DORANG AKAN NILAI KORANG AND AKAN PANGGIL UNTUK SESI PHOTOSHOOT. WOW ! BESTKANN. 
hee. Actualy Anna penah dapat call dulu dari dara.com untuk datang testshoot. maybe sebab Anna anta penyertaan dari magazine nie. hehe. so korang boleh try oke ?
hope korang berminat. chaiyok ! selamat mencuba. adiosss! wasslam.

p/s : kalau nak komen tengok bawah title entry taww.

13 ulasan:

wanblur - Shazwan Azizan berkata...

all the best. :)

Anna Aziz berkata...

yaa. all the best too :)

Shafiqah berkata...

wishing you luck,kak anna mcm mana kak hilangkan background belakanh header tu ? cuba kakak tgk blog saya

saya nak hilangkan background putih blakang header tu :)

harap kak dpt bantu

Anna Aziz berkata...

ouh. yg tu actually awak kena transparentkan header tu dulu. akk guna gimp untuk transparentkan header. cari akk kat fb http://www.facebook.com/RabbitAbbit

Suhhaillah Ahmid berkata...

Hi akak Anna yg cantek :) ! Sye nk tnye ni, klau sye bru umur 16 bleh tak sye jdi model :) ? Atau sye kena tnggu smpai sye umur 18 ek :) ? Thank you sis :) !

Tanpa Nama berkata...

nice gurl...
http://anisakmalshabudin.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Salam kak sya ingn mnjdi model mcm mna ya..umr 21 thn

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum kak anna,,sya noor emelya binti abdul latif,,umr sya mau msk 19thun dah,,sya mau mnayat nie sya lyak kan jd mdel muslimah lau krus,,mc orng kata krus mc tlang jak d nmpak nie...
Menjadi mdel adlh cta2 ku dri dlu lgi,,dan sya ad jga pgalaman jd mdel dlu msa sklah mnengah nie,,tpi sya x ykin dgan dri sya sndri...
Sya tkut x lyak dgan bdan krus mc nie...
Nie id wechat sya kak,,puterib119..
Kakak blh brknlan kah???
Sya ingin sggat jd mdel muslimah nie kak,,...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum sye adila. Umur kalau 15 tahun bole jadi model tak? Tinggi sye 149 . sye berminat ingin jd model dr umur 13 thun . boleh htr chat pd sye . id wechat :dadidu4 :))

Ramizah Ramli berkata...

Salam sis anna masih boleh memcuba lagi ke?

shazmira berkata...

Salam sis , ada tempat lagi tak ? Kalau boleh saya nak daftar

Nur Syaza berkata...

hi assalammualaikum, pertama sekali thanks sebab bagi tips :) suka baca blog awak anna. By the way, kita memang minat sangat nak jadi model muslimah. Tapi taktahu macam mana. Sebelum ni kita just jadi model untuk assimngt diaorang je. Hehe. Kita nak tanya sikit ? senang ke susah nak jadi seorang model muslimah ni :) hehe.

Azwani Sazali berkata...

Teringin sgt tapi takut kurang cantik