nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

Jangan sebab taksub facebook kita masuk neraka..





facebook ada 2 kategori 
1. kalu guna cara baik, baik lah dia 
2. kalu guna cara jahat haram dan berdosa 

::ustaz azhar idrus ::

 

Facebook bukan tempat kita meluah perasaan bukan bukan kat orang bukan tempat kita mengadu domba menyakiti satu sama lain. Facebook gunanya untuk berdakwah dan mengeratkan ukhwah . Fikirkanlah kawan , jangan jadikan facebook tempat kemungkaran kita islam mencari keredhaan Allah dalam setiap apa yang kita buat . Jangan sebab taksub facebook . Nakkan ramai admirer . Nakkan ramai peminat . Nak jadi HOTSTUFF kat dunia maya ney korang sanggup buka aurat dipertontan pada yang bukan hak . Sadis lagi kalau yang dh tutup aurat pun bukak untuk tatapan umum. Facebook bukan tempat untuk kita berbangga siapa paling bagus or what else people say " aku lagi hot dari kau " kalau boleh fikir istilah hot kat dunia kenapa tak fikir istilah hot kat akhirat . hmm . Sedih .. kiamat makin hampir kawan .. petanda besar kiamat dah pun ada .. Allah nak ambil dunia ni dari kita sekelip mata jer , Masa tu hilang semua hot kat dunia tapi kita kena hadapi ' hot ' kat akhirat tu pula . Ade sanggup ? :') Nauzubillah min zalik .

Apa yang Anna cakap kat sini atas pandangan Anna sendiri. I've my own opinion and sure korang pun ada pandangan korang masing-masing kan . Dah besar kot dah boleh fikir kan . Last but not least , Jangan sebab facebook kita yang dulu rajin solat jadi malas . Kita yang dulu solat diawal waktu kini solat diakhir waktu . Anna ada dengar ceramah ustaz azhar idrus kan . Orang yang melewatkan solat dengan sengaja kerana melaksanakan hal dunia terlebih dahulu akan masuk neraka. So, sama - sama kita muhasabah okay . Tak rugi kongsi ilmu kan . Love is all it takes . Ikhlas , Anna AA :)

" perkara yang paling disukai Allah ialah solat pada waktunya "
"Orang yang meninggalkan solat dengan sengaja dan tanpa menyesal. Orang itu dosanya lebih besar dari pada seribu kali berzina". NAUZUBILLAH 

7 ulasan:

IEQAH berkata...

alhamdulillah..ieqah harap ieqah gune fb tuk jalan baik..
salam perkenalan untuk awak si cantik :)

Nyna berkata...

entry sgt berguna,,:)

Anna Aziz berkata...

amin.. salam perkenalan untuk awk jugak . hope kite sme sme maintain jaga smua ni kan. amin. hehe

♔Lady Ainaa♔ berkata...

InsyaAllah... ena harap ena xalpa tntang semua ini... kdg2 kite ni lalai, namun mngharap ade org yg sntiase peringatkn kite

namun trend skrg ni, dorg mengepost tntang agama2 ni semata2 utk dptkn populariti dan bkn niat utk berdkwah.. hurmmmm

Anna Aziz berkata...

takpe lady aina . ape yang baik dari diorang kita ambil yang buruk jauhkan okay ^^

NURFATIN IZZATI berkata...

nice entry..insyallah sya praktikkan :)

Anna Aziz berkata...

amin. practise make perfect !