nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

Ohh Beijing







Bila hujan macam ini mulalah hati terasa sejuk bagai ada snow dancing-dancing dari segenap penjuru . err . Snow tak dancing pun sebenarnya aku yang dancing-dancing. ( haha ) tadela dusta jea semua tu . Just, bila hujan malam-malam macam nie sejuk dia hinggakan terasa bagai ada snow jatuh diribaanku jadi apabila ada jatuh padaku maka teringatlah daku akan expperience bermain dgn snow di Beijing, China . :') rendu org beijing . Korang rendu aku tak. Sure tak. Sudah sudah . Tamao sebarang penjelasan . Tacink . :((  ( haha ) oke foine nak manja sikit pun xmo layan. bla la weh. haha. tadelaaa.. guraugurau~  okey dah dah tanak merapu lagi. Mai nak share experience kat sana .

              ----------------------------------------------------------------------------------------------------

For the first time experience pegy tempat ada snow . Wow the perasaan sebelum nk pegy tu bagaikan ingin menggapai awan diudara serta menggapai bintang dilangit ecewah. Puitis x puitis x . kahkah . Yela, for the first time diulang lagi . HAA . sebelum pergi tu siap beli sweater tebai tu haa RM800++ and sarung tangan pink comel dan stoking yang banyak sehingga kaki seperti size lapanbelass. ( hiperbola )  haa beli kat jusco kinta city tu serious cekik kedarah. haha ! xle bla punya harga hanya untuk satu sweater yang biasa-biasa . Padahal di beijing RM800 duit malaysia tu korang boleh beli 4 hingga 5 HELAI SWEATER yang lebih ori dan cantik berbanding dekat malaysia. miahahaha. Tatkala melihat perbezaan harga dan design yang ketara mulalah keluar lagu beribu sesalan dari mulut muncel gwa eni. ( muncel apekahh ) -.-'  ermm.. oleh yang demikian bagi sesiapa yang nak pergi ke beijing sila beli sweater ala biasa jer sementara nak dapat yang lebih memuaskan hati dan alar kadar sebabnya anda boleh beli disana dengan lebih besttt :))

But you know guyss , i never tot yang tempat snowing ni gila sejuk dy bole buat air mata eni mengalir lalu beku menjadi ais kerana kesejukan ( metafora ) HAHA . fewwww . Banyak kelentong jea kan .. sowi sowi . okay la seriously masa anna pegy tu baru keluar dar mulut kapal terbang tu nafas sudah ade asap-asap kesejukan yeaaa .. terasa bagaikan smoking girl pulak .So kalau teringin nak merokok tu nak men men asap sejuk tu mai la tempat sejuk bole fuhh fuhh fuhhh tanpa kena kanser hati , mulut , perut , hidung dan sebagainya yea . :P and and fyi .. masa anna pegy tu suhu di beijing is just like 10-14degrees. boleh bayang tak ? mcm duduk dalam peti ais tu haa.. haiyoo sampai jea rasa nak balik malaysia. hwaaaa . haha . And other thing is tempat shopping disini adalah sangat best and persaingan sangat sengit . Apart frm tht, disini lah masanya korang nak speaking broken tawar menawar harga brg bwk balik souvenir utk rakan taulan semua. weee ~

Anna upload tiga gambar ni atleast ada kenangan dekat sini tak luput kot la nnt gmb ni hilang senang nak cari balik kan kan . :D Yang bawah ni gmb dengan mak . Act masa ni masa lepas stam kat hidayah dulu neh . stam lah sangat belajar x abaih masuk poly plak dahh. hihi. Ni gambar dengan mak kite. antik en en ? :))
Nampak tak belakang tu ? tu stadium bird nest. besaww gile habaq hang :D



This one dekat tembok besar china . penat woo lau naik sampai atas sebab kite ni naik x sampai tengah pun penat dh. Butoi ni kite tak tipu awok . haa T_T



Ni la sebab kite naik smp tengah jea kite duk amek gmbar jea memanjang. he he he
sweater kite pkai ni beli kat beijing lahh. lau beli kat malaysia nie mau la beriban jatuh janggut kutip balek kirakira pun x cukup lagi duit nk beli. bhahahaha.


Ni gambar dengan kaka chantek masa trip tu . 
Oh ya Trip eni di sponsor . Thanks kepada penaja . Ecewahh . haha

THANKS READING , wassalam . (:







4 ulasan:

_mauhaha_corner berkata...

waa...beshnye...^^
bile la dpt g sne..huhu~~

arzman angah berkata...

follow:)
http://hazman-arzman93.blogspot.com

shafiq berkata...

Bestnya Jejalan Sna..

http://shafiqhashim.blogspot.com/2012/04/wordless-wednesday-majlis-konvokesyen.html

❖ Syaa ❖ berkata...

Bilaa laa dapat main snow snow nie , wii wii teringin !