nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

Budak budak bercinta .



Beberapa minggu ni setelah membuat experiment dan pemerhatian . Telah dikenalpasti bahawa hipotisis bagi kajian kes ini ialah semakin ramai kanak-kanak menggunakan fb semakin rosaklah minda mereka . -.-' Okey foine itulah mukaddimah kita pada malam yang sungguh berbahagia ini . Kalau tak bahgia tade depan pc okey . Ade bawah selimut tido . ( haha ) Back to the topic okay . Well , fb ni ada kebaikan and keburukan dy sendiri kalau betul cara guna maka baiklah jadinye kalau salah so buruklah akibatnya . That's it . So kebarangkalian kanak-kanak yang menggunakan fb ramai betul kecik-kecik dah pandai bercinta . -.-' okay dat is something funny but agak membimbangkan .

The story is i've open a facebook acc for my adik-adik . Just for saje saje la actually kan cez i trust my adiks dorang just nice lah but that's it bila anna perasan pengaruh fb ni boleh rosakkan moral mereka ni . Tambah pulak budak budak kan.. for sure cepat terpengaruh sebab tu bila bebudak poyo sket 'org dewasa ' akan cakap oh biasalah budak baru nak up kan . ha ha ha . Okay foine weh foine up lah sgt . ekeke . Then, kenapa anna cakap mcm tu ? sebab .. bila anna bkk acc fb adik-adik then i check them all okey everything just fine .. BUTTTT .. sgt rasa nak gelak guling guling bila tgk inbox dorang bebudak kecik kecik ni menggatal gedik gedik bagai nasib adik i garang tau youu jangan nak ngorat k . Tembak kau ' bangg' 
' banggg' baru tau erti penyesalan . :P 

Apabila melihat mereka-mereka ini meggatal di fb sy sebagai kakak yang bertanggungjawab tukar pasword dorang bia tak bole bkk. wahaha betapa kejamnya aku . Tapi no lahh wei . Ini semua untuk kebaikan dorang jugak . Kakak mana x sayang adik wei :') But apabila melihat budak sekolah rendah ni bercinta di fesbuk te amor te amor te comot te bueno segala apekebendeeeee lahh korang ni lebyu lebyu kat fesbuk.. spender pun mak basuhkan aw ? haa belajar la dulu adik.. jauh lagi perjalanan hidup.. and tolong tolong jangan pengaruh adik gwa bukan bukan lagi atau nnt tak pepasal je kena ceramah khas FOC erk . miahahaha

## moral : adikadik ikut contoh baik baik jaa naa tokse la wat fb nie kecik2 lagi . deactive jea. belajar tinggi tinggi dlu pastu meh kawin meh bapak akk leh sponsor catering. HAHA ( bnyk kau puny sponsor)  :P

okei thanks for reading.
boboi .

2 ulasan:

Izzah Ab Aziz berkata...

setuju dgn anna, bdk2 sekarang kite tak boleh biar bersosial secara bebas w'pun hanya dilaman sosial. :)
kite kena selalu awasi mereka and yg paling sng takyah kasi fb kat mereka. hehehe..

Anna Aziz berkata...

haa see pendapat yang sama. btul kan kan. ta perlu ada fb kecik kecik tkot x pndai guna dgn baik. :)