nuffnang ads

teMan setiA awAnsikeCIL

TIPS : Pelaburan Menjana Masa Depan Lebih Baik






Bila cakap fasal masa depan .. siapa jelar nak hidup susah kan .. confirm la semua orang nak  jadi kaya and hidup senang lenang tanpa beban hutang atau masalah kewangan yang lain .. So hari ni anna dengan suka hatinya nak share tips ni ngan korang .. Korang pernah dengar tak orang laburkan duit beli emas, silver, dirham ? haa dat's it. Tak rugi kalau korang menabung and gunakan duit tabungan korang tu laburkan untuk beli emas, silver or dirham ni. Sebab apa ? sebab harga emas,silver dan perak akan sentiasa naik berbeza kalau korang menabung saja suka-suka simpan duit dalam bank but korang takkan dapat benefit melainkan beberapa percent dari sesetengah bank je. betul x ? tapi kalau korang laburkan duit untuk beli emas, silver and dirham ni korang boleh dpt untung yang lebih dalam jangka masa setahun sebabnya harga pasaran emas, silver dan dirham makin lama makin meningkat naik.
And and and koranng .. korang ta perlu risau sebab ni bukannya saham pelaburan yang labur duit then x dpt apa tu :p heheh ini ialah pelaburan yang tak berisiko. Korang beli emas untuk jana masa depan korang la. Korang akan dpt pegang and simpan emas tu sendiri. Nak simpan dekat bank pun bole aw. Harga emas, silver and dirham ni makin hari makin meningkat. percaya la weh anna x tipu -.-'

Tak caye ke ? haa baca petikan bawah ni pulak .

"Allah jadikan dua logam yang bernilai (emas dan perak) sebagai pengukur kepada barangan dagangan. Logam ini seringkali dijadikan ukuran kekayaan seseorang. Walaupun adakalanya barangan dagangan lain turut menyimpan nilai yang tersendiri, akhirnya ia akan digunakan untuk mendapatkan emas dan perak. Barangan dagangan lain terkesan akibat turun naik pasaran, sedangkan emas dan perak tidak" - Ibnu Khaldun-

Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan). Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.




ni contoh emas dari public gold. Harga pasaran emas akan naik sebanyak 20% setahun. Boleh imagine tak ? he he he 
AKU KAYA AKU KAYA AKU KAYA
.. selepas setahun .. :P


ni pula contoh silver dari public gold . Silver ni harga dia lebih murah dari emas tapi ! kadar kenaikan dia dijangka akan naik sebanyak 80% pada tahun 2014 ni. ahak. apa lagi korang jom lah kita jadi jutawan sama-sama ( err berangann ) ;)

p/s : kena berangan and usaha aw :p

image
[image%255B9%255D.png]

ni pula 10gram dirham yang baru je dikeluarkan oleh public gold.
bagi anna sesiapa yang tak amek peluang ni rugi sangat-sangat tak kira la bagi golongan muda,remaja ataupun dewasa. Harga pasaran dirham ni sekarang hanya RM134


Bagi korang yang berminat nak tahu dengan lebih lanjut korang boleh
 BACA SINI : PUBLIC GOLD
harga semasa emas, silver and dirham ada kat situ.

And last but not least, bagi sesiapa yang nak kumpul duit kawin tu tak salah kalau nak try cara ni . Korang boleh try beli dirham sebulan sekali so setahun dah 12 dirham. Satu dirham baru rm132 harga sekarang aw. Nanti dia akan naik lagi. baik korang cepatt. heheh. So kalau sebulan korang boleh beli satu emas, silver or dirham. dalam masa setahun atau dua tahun korang darab lah cik kak cik bag oii. CERAH MASA DEPAN ;) wink2.

Tips ni ikhlas dari anna.
SUSAH SUSAH DAHULU.
SENANG-SENANG DIMASA DEPAN.

3 ulasan:

Mardhiyyah Ridzuan berkata...

Mar setuju sangat2!!! Masalahnye ada yang xsabar nak tengok hasil. Tu yang sanggup pegi masuk ASN la, ASB la, pastu trade money exchange la... Kan kan..

Anna Aziz berkata...

haa yep .. dlu anna pun cmtu aw but ble dh tau apa lebih baik kte try la :D

Tanpa Nama berkata...

Sekarang harga emas jatuh mendadak..mse bli dlu stay harga naik..tp skrg rsenya sesuai invest reit.